Gardiner på nätet, billigare än i affären
Olika typer av Gardiner
En hemtrevlig hissgardin

Gardiner är både vackra och praktiska. De är en trevligt inslag i ett valinrett hem och dessutom kan de användas för att stänga ute ljus eller hindra från insyn från snokade grannar. Här tänkte jag gå igenom de olika former av gardiner som finna på marknaden och belysa deras för och nackdelar.

Jag tänkte att vi skulle börja med rullgardinen som är en klassiker i sovrummet eller var man kan tänkas vilja ha riktigt mörkt. En rullgardin passar perfekt som mörkläggningsgardin och garantera att du slipper störande solljus när du vill sova på dagtid eller under ljusa sommarnätter. Rätt monterad stänger en mörkläggningsgardin ute så gott som allt ljus och du får det mörkt och behagligt i rummet. Ska du montera en rullgardin i barnkammaren så går de att få med roliga barnmotiv så att även de minsta barnen uppskattar den.

Vi går vidare och kommer till den stilrena Panelgardinen som kommit start de senaste decennierna. Enklast beskriver man denna som ett rakt tygstycke som hänger utan veck. Man kan även ha flera panelgardiner om lott för att skapa en vacker inredningsdetalj.

En fin gardinlängd

Nästa på listan är Lamellgardinen som består av breda vertikala lameller. Precis som på en persienn kan dessa vinklas för att släppa in olika mycket ljus. Lamellgardiner har blivit omåttligt populära de senaste åren och återfinns i många moderna hem.

Att inreda ett kök med en hissgardinen är min personliga favorit. Jag tycker att denna gardin ger ett varmt och hemtrevligt intryck. En kontrast till dagens inredningsideal där allt ska vara så kalt och sterilt. En hissgardin är en bra start på ett hemtrevligt kök. Börja där och komplettera med matchande föremål och detaljer för det perfekta köket. Kanske några antika handdukar att ha hängande på väggen. Några kopparföremål som pannor och tallrikar. Det finna massor av fina antika bruksföremål som man kan komma hitta för småpengar på marknader och aktioner.

Säg ordet gardin och vad ser du framför dig? Troligtvis en gardinlängd. Detta klassiska tygstycke som återfinns i de flesta Svenska hem. Detta är gardinen nummer ett på den Svenska marknaden. Även om den fått konkurrens av lamellgardiner och panelgardiner under senare år.

En snygg gardin

Slutligen så har vi gardinkappan. Den är minst lika klassisk som gardinlängder men till skillnad från alla de övriga modellerna som jag gått igenom så fungerar gardinkappor inte som solskytt utan endast som dekoration ovanför fönstret.

Vill du köpa billiga gardiner på nätet? Då ska du få några tips här. Självklart kan du köpa dem i Stockholm eller Göteborg men de är billigast online. Börja med att avsätta gott om tid så att du inte behöver stressa med köpet. Självklart kan du spara mycket tid genom att köpa gardiner från första bästa butik men vill du spara pengar så bör du besöka flera olika affärer online. Då kan du jämföra priser och modeller. Det finns hur mycket som helst att välja på. Det kan till och med vara svårt att bestämma sig för vilken av alla fina varianter som man ska köpa. Nya gardiner kostar inte så mycket men vill du ha ännu billigare kan du köpa begagnade på Tradera eller Blocket där det går att göra riktiga fyngd.


Copyright © 2011-2017 markiser-persienner.se | Privacy Policy