Billiga fönstermarkiser - Köp fönstermarkiser på nätet
Billiga fönstermarkiser Fakta, råd och tips

Fönstermarkiser skuggar dina fönstren på ditt hus och ger en behaglig inomhustemperatur. Om du monterar dessa ovanför fönstren på solsidan av ditt hus så kan du spara mycket pengar på att slippa kyla ner ditt hus med dyra metoder som till exempel en strömslukande airkondition. Faktum är att du snabbt kan sparar in kostnaden för att införskaffa en fönstermarkis genom sänkta kostnader för att kyla ner ditt hem under sommaren. Eftersom de även är väldigt snygga så är de dessutom en investering som höjer husets värde den dag du tänker sälja det.

Olika varianter

Fönstermarkis skuggar dina fönster

Den vanligaste typen av fönstermarkis är av typen fallarmsvarianten. Denna faller ut från väggen och bildar ett snedtak över fönstret och skuggar således fönstret under samtidigt som man kan se ut. En annan typ för fönster är screenmarkis som enklast kan liknas vid en persienn som fälls ner på utsidan av fönstret. Här får man alla fördelar från en persienn med total mörkläggning och insynsskydd samtidigt som man slipper den negativa uppvärmningen som kan uppstå när man använder ett solskydd på insidan av fönstret.

Fördelarna

Varför ska man välja en fönstermarkis istället för en persienn till sina fönster? Fördelarna över en persienn är faktiskt många. Den tillåter bland annat sikt ut genom fönstret även när den används. Det blir dessutom inte helt mörkt i rummet utan lagom ljust när naturligt dagsljus släpps in. Dessutom värmer den inte upp rummet på samma sätt som en persienn kan göra. Har man persienner på insidan av fönstren så stoppar de solljuset men samtidigt blir de väldigt varma och värmer på så sätt upp rummet trots att de stoppar solens strålar. Eftersom en fönstermarkis sitter på utsidan av huset så värmer den inte upp rummet när den stoppar solens strålar.

Hitta en billig

Vad kostar en fönstermarkis? Det finns inget enkelt svar på denna fråga eftersom finns massor av olika modeller att välja mellan och priset varierar även beroende på hur stora fönster du har. Har du större fönster behövs det naturligtvis en större markis och då ökar självklart även priset. Du kan spara pengar på ditt köp genom att jämföra priser på nätet. Då hittar du snabbt ett billigt alternativ och slipper åka runt till olika återförsäljare. Bor du i Stockholm så har du många fönstermarkiser att välja på, likaså finns det massor av återförsäljare i Göteborg och Malmö. Men bor du på en mindre ort så kan utbudet vara mer begränsat. Då är det perfekt att du även kan handla online och spara pengar till på köpet. För det är oftast billigare att handla där. När du köper fönstermarkis på nätet kan du välja mellan återförsäljare i hela Sverige och på så sätt hitta den billigaste som uppfyller dina krav och behov för en perfekt sommar i skuggan.

Tygprover

Det finns väldigt många olika typer av markinväver att välja mellan och alla tillverkare av har sina egna tyger att välja mellan. När du tittar på återförsäljarnas hemsidor så kan det vara svårt att avgöra vilken tyg som är finast i verkligheten. Då är det praktiskt att man alltid kan beställa hem prover på markisväv så att man vet att man valt rätt tyg till sin fönstermarkis.


Copyright © 2011-2017 markiser-persienner.se | Privacy Policy