Fakta om markisen Ibiza med pris, hitta billigaste
Fakta om markisen Ibiza

Markisen Ibiza från Turnils eller Hestra är Sveriges mest populära terrassmarkis och den finns med i de flesta återförsäljares sortiment. Ibiza erbjuder enastående dukspänning, lång livslängd, kedjedrift av rostfritt stål och självsmörjande bronsbussningar i alla leder vilket säkerställer tyst manövrering. Den största fördelen med Ibiza jämfört med andra markiser är de rejäla vikarmarna med starka fjädrar och den rostfri kedjan som garanterar en sträckt duk. På denna sida hittar du massor av information om markisen Ibiza.

Fakta om Ibiza

Ibiza kan fås med ett utfall på mellan 1.25m och 3.6m. Max bredd för en enskild markis är 7m men de kan kopplas ihop till en max bredd av 15m med en motor som tillbehör. Dess armprofiler är gjorda av strängpressat aluminium. Armkomponenterna är tillverkade av press-gjutet aluminium. Hos vikarmarna finns en kedja över både knäled och axelled för att öka stabiliteten. En markis av typen Ibiza är utrustad med extra kraftiga fjädrar vilket ger en utmärkt dukspänning.

Tillval

Köper du en markis av typen Ibiza kan du även kompletteras med takprofil eller semi-kassett vilket skyddar duken mot smuts och regn. Med hjälp av en ställbar arm, som finns som tillval, så kan du vinkla ditt solskydd efter solhöjden för bästa möjliga skugga på din terrass. Den kommer med utvändig manövrering med vev som standard. Som tillval kan du välja en motor som du antingen kan styra från utsidan eller insida av ditt hus. Du styr motorn med hjälp av en brytare eller fjärrkontroll. Väljer du att köpa till en motor till din markis så kan du även komplettera med olika typer av automatik för att fälla in och den automatiskt beroende på väderlek.

Pris

Den kostar normalt runt 6000kr i enklaste utförande. Vill du ha motor till kostar det ca 2500-3000kr extra. Ställbara armar går på drygt 1000kr och en takprofil som skyddar markisen kostar runt 2000kr.

Tyger

Ibiza erbjuder en bred kollektion av väver i akryl från Sandatex. Välj mellan enfärgade markistyger, randiga tyger eller designade mönster på din väv till dina solskydd. Kappan är löstagbar och du kan välja mellan en rak markiskappa eller en i vågiga former.

Montering

En markis av typen Ibiza är lätt att montera och kan placeras antingen direkt på väggen eller under takfoten på huset. Vill du placera den under ett lutande tak så finns det ställbara beslag som tillval. Ibiza terrassmarkis passar utmärkt att placera på terrasser, balkonger, restauranger, kiosker och butiker.

Hitta den billigaste

Ibiza är en förhållandevis billig markis jämfört med många andra. För att hitta den billigaste butiken så bör du jämföra priser mellan många olika återförsäljare. Eftersom Ibiza är så populär så återfinns den i de flestas sortiment. Du kan snabbt jämföra priser mellan olika återförsäljare på nätet och då slipper du även lägga tid på att åka runt och besöka de fysiska butikerna.


Copyright © 2011-2017 markiser-persienner.se | Privacy Policy